האימון, כריקוד הטנגו.
אימון מוצלח הוא אימון שמתרחשים בו משברים
כמו בטנגו, זהו ריקוד של שני צעדים קדימה וצעד לאחור. חשוב לדעת שהצעד לאחור, הוא צעד גדול קדימה. נראה מוזר? לא כשמבינים את התהליך.
כללי:
כדי להצליח באימון מנטלי, חייבים שיקרו משברים לאורך הדרך. ככל שהמשבר יהיה קשה יותר, הפוטנציאל להצלחת האימון ועוצמת השינוי, גדלים. משבר הוא תוצאה של פער, כלומר מרחק בין מה שקיים וידוע, לבין המקום שרוצים להגיע אליו. הפער הזה הוא הבסיס להצלחת האימון. המטרה של המאמר היא להציע למתאמנים, שחווים משבר, לראות בו אתגר ואפשרות ולא כשלון.
הגלגל השטני של האמונות התוקעות:
תהליך האימון הוא תהליך שבו מוותרים על מה שכבר יודעים, כדי לרכוש ידע חדש, כי מה שכבר המתאמן יודע, לא עובד עבורו. לדוגמא, מתאמן שמחזיק באמונה או מה שנקרא פרדיגמה, שאומרת שהוא לא יכול "לעשות כסף". אמונה זו מחלישה אותו ותגרום לו להיכשל. הוא ייכשל כאשר הוא יקים מיזם כלכלי, או אפילו ירצה לבקש מהבוס העלאה. האם הפרדיגמה הזו היא אמיתית או רק סיפור מקרי ושקרי, שהוא מספר אותו לעצמו וגורם לעצמו נזק?
למה הוא בכלל מחזיק באמונה הזו ולא נפטר ממנה, הרי הוא יכול לבחור בסיפור אחר, טוב ומקדם יותר? צריך להבין סיפור הזה לא נוצר בחלל ריק. בעבר, הסיפור הזה נוצר כדי להגן עליו, למנוע שינסה שנית ושוב ייכשל. כלומר היא עזרה לאדם. אבל כיום , בגלל השינוי בסביבה ובדרישות הגיל, היא כבר לא עוזרת. להיפך, היא מגבילה. עכשו הכשלון מגדיר אותו. במקום לראות את עצמו כאדם שניכשל כמה פעמים, אבל יכול להצליח, הוא רואה ומגדיר את עצמו ככשלון. כאן הוא כבר מוותר על התקווה להצליח ולהיות מאושר. ברור שאם הוא יאמין שהוא יכול לשנות את המצב ולהצליח, כל האפשרויות תהינה פתוחות בפניו. רוצים ללמוד עוד על איך לצאת מהגלגל השטני הזה? לחצו כאן.
הוא לא יכול לשנות את הסיפור, כי המחשבה על שינוי בתפיסה, גורמת לו לחרדה, שעוצמתה גדולה בעיניו יותר מהסבל שהוא חש ולכן הוא נמנע מלהתעמק בשאלה. הכשלון הוודאי נוכח בצורה שהולכת ומתגברת והסבל מתגבר.
הדבר שמתסכל במצב הזה הוא, שכל עוד הוא יתמיד להחזיק בסיפור הזה, הוא ייכשל. הרי אלברט איינשטיין הגדיר טירוף, כעשיית אותו הדבר לאורך זמן וציפייה לתוצאה אחרת. מצד שני, הרי ששינוי הסיפור, יוצר חרדה חדשה, שמפריעה לו לקבל את השינוי.
אז איך אני כמאמן המנטלי, מצליח לעזור למתאמן לבחור ולהטמיע סיפור חדש ומקדם? סיפור שישבור את המעגל השטני של "לעשות את אותו הדבר ולצפות לתוצאות אחרות"?
התשובה לכך היא שאני מפעיל תהליך שמחקה, את התהליך הטבעי של ההתבגרות מתינוק לאדם בוגר. תהליך זה נקרא טרנספורמציה. כשהאדם, בכל שלב, עובר טרנספורמציה, הוא משנה את המבנה המנטלי שלו. משהו כמו עדכון של מערכת ההפעלה שלו.
המהות של הטרנספורמציה היא בכך, שדברים שקודם לא היו קיימים בתודעה, מצורפים אליה והתנהגויות שעבר זמנן, נבלמות ולא משפיעות עוד. הדוגמא המוכרת ביותר לטרנספורמציה, היא רכיבה על אופניים. זה מעבר מחוסר יכולת לשמור על שיווי המשקל, למצב שבו שיווי המשקל על האופניים נשמר. משהשינוי הזה קורה, הוא כבר ילווה את האדם לתמיד. הרי "אף פעם לא שוכחים כיצד לרכב על אופניים".

אבל התהליך הטרנספורמטיבי, אינו מיידי ולבטח לא בשליטת האדם עצמו. תמיד צריך מישהו שיחזיק את האופניים, עד ששיווי המשקל יילמד. את הפעולה של החזקת האופניים המנטליים, עד לטרנספורמציה, אני כמאמן המנטלי, מלווה.
התהליך עצמו, מלווה בנפילות חוזרות ונשנות, עד שהמתאמן לומד להתגבר על הפחד מהנפילה ולהכניס את שיווי המשקל, אל תוך התודעה שלו. כשמדובר באופניים הפיזיות, הרי שברוב המכריע של המקרים, הנפילה, לא תפסיק תהליך הלמידה, כי ברור שזה חלק מהתהליך. כואב, אבל הכרחי. תינוק לא עובר מיניקה מהאם ליניקה מהבקבוק מתוך רצון. להיפך, הוא מתנגד נמרצות. אבל כשכבר אין לו ברירה והוא מאד רעב, הטרנספורמציה קורית והוא הופך לתינוק שיונק מהבקבוק ולא מהאם וזו תוצאה שאינה משתנה חזרה.
אם נסתכל על התהליך המנטלי של שינוי הפרדיגמה הכואבת, הרי שברור שתהליך השינוי עצמו מנוגד לכיוון שאליו מובילה הפרדיגמה. אנו נאחזים בה, כי היא תסריט אוטומטי מוכר ונוח, שאמנם פוגע בנו, אבל אנחנו מכירים אותו. את התסריט החדש והמקדם, אנו לא מכירים ולכן הוא מעורר חרדה.
זו נקודה חשובה ביותר. אם התסריט החדש, לא יעורר חרדה, זה אומר שהוא תסריט מוכר ולכן לא מעורר חרדה, אבל גם אי אפשר ללמוד משהו חדש.
זו הסיבה שאם המתאמן לא "מתמרד" מפעם לפעם, האימון לא עובד ולא ישנה את ההתנהלות המכשילה של המתאמן. שככל שההתנגדות של המתאמן לטיפול תגדל, הרי אחרי שאני מוביל אותו לטרנספורמציה, השינוי יהיה גדול ואפקטיבי יותר.
הופה! הנה ריקוד הטנגו, שני צעדים קדימה וצעד הכרחי אחד לאחור. כאשר מתאמן שלי אינו מתנגד לתהליך, לאורך זמן של כמה פגישות, אני מעדכן אותו שהאימון אינו עובד ואז אנו בוחנים, למה הוא לא מתנגד. פתאום הוא מגלה, שהוא שחייב לרצות את כל העולם, מרגיש חייב לרצות גם את המאמן, כלומר אותי, ולכן "בולע" את ההתנגדות. ברור שזו פרקטיקה גרועה. כשהמתאמן מבין זאת, הוא מתחיל לאמן את "שרירי ההתנגדות", מפסיק לרצות אותי, התהליך מתקדם והטרנספורמציות קורות.
הרגע שבו המתאמן אומר לי "כל החיים האמנתי שכך צריך להיות ועכשו אני מבין שהמחשבה הזו גרמה לי לסבל. אני רוצה לשנות את החשיבה שלי, בכל מחיר ואני מחויב לכך" הוא רגע קסום ממש.
רוצים לבדוק היכן אתם תקועים ומייחלים לטרנספורמציה שתשחרר אתכם? התקשרו 0547855144 אוו השאירו הודעה...
למידע נוסף על הדרך הייחודית, בה אני מאמן:
הדף המקצועי שלי בפייס בוק , בו תוכלו למצוא חומר נוסף על העצמה אישית ולמידה אפקטיבית
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצה שלי בפייס בוק
הזדמנות עבורכם - כל מי שמעוניין, מוזמן לשיחת היכרות בת רבע שעה, ללא עלות וללא מחויבות. לחצו לתאם את השיחה
